به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ چهارمین اجلاس رؤسای دانشگاههای برتر و بزرگ کشور، با حضور رؤسای ۱۳ دانشگاه و برتر بزرگ، صبح و بعداز ظهر روز پنجشنبه مورخ ۱۲ شهریور ماه، به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به بحران آموزش عالی در دنیای معاصر، گفت: برخی صاحبنظران معتقدند فناوریهای نوین، انحصار دانش را از دانشگاهها خواهد گرفت و ممکن است دانشگاه به معنای فعلی را در معرض خطر قرار دهد و باعث ظهور گونه جدیدی از دانشگاهها شود. اگر این درست باشد، باید گفت که ما با یک بحران جدی در مورد دانشگاه ها رو به رو خواهیم بود.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دانشگاهها در کشور گسترش یافتند و حوزهها از نظر تشکیلات و سازمان، آموزش خود را با آنها منطبق کردند، اما دانشگاههای ما، از جهتی دیگر با بحران روبه رو شدند و آن این است که بیشتر دانشگاههای ما، دولتی هستند و طبعاً مشکلات و مسایل دولتها در آنها انعکاس دارد، برای همین، باید سیاست آموزش عالی، باز تنظیم نظام دانشگاهی باشد تا فضا آرام و عادی شود و این نشستها میتواند به بررسی ابعاد این مسئله کمک شایان توجهی بکند.
وزارت علوم و هم معاونت علمی ریاست جمهوری به وظایف خود عمل کنند
در ادامه این اجلاس، محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران و رئیس اجلاس رؤسای دانشگاههای برتر و بزرگ کشور، در سخنانی ضمن تشکر از میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی، گفت: در نظام آموزش عالی، همه سیاستگذاریها باید هم راستا باشد تا در عمل دچار تناقض نشویم. در دوره جدید، دانشگاه باید به طور جدی در نظام توسعه علم و فناوری نقش داشته باشد و حلقه اتصال بین علم و صنعت و کارآفرینی و پاسخگوی نیازهای واقعی جامعه باشد.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه افزود: اگر پژوهش در یک نظام دانشگاهی با عملکرد مناسب و در جهت رفع نیازهای جامعه انجام شود، میتوان گفت بودجه آموزش عالی در جای درست آن مصرف شده است.
نیلی احمدآبادی در پایان، با اشاره به اهداف مشترک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: دانشگاهها باید به عنوان واسطه بین وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری عمل کنند؛ اگر چنین بشود، میتوان گفت که هم وزارت علوم و هم معاونت علمی ریاست جمهوری به وظایف خود عمل کرده و به اهداف خود نزدیک شدهاند.
فرهنگ استفاده صرف از منابع زیرزمینی، رسالت اصلی دانشگاه است
در بخش دیگر این نشست که عصر روز پنجشنبه برگزار شد، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به نقش محوری دانشگاهها در اقتصاد دانشبنیان، بر توجه به نقش اجتماعی دانشگاهها تاکید کرد و افزود: دانشگاهها باید با تربیت نیروی انسانی کارآفرین، خلاق و نوآور، غیر از اینکه سهم عمدهای از درآمد خود را از محل فعالیت مشترک شرکتها و استارتآپها به دست میآورند، نقش خود را در اقتصاد دانش بنیان ایفا کنند.
ویدر ادامه گفت: ترویج فرهنگ ارزشگذاری به خلاقیت و نوآوری نیروی انسانی، در مقابل فرهنگ استفاده صرف از منابع زیرزمینی، رسالت اصلی دانشگاههاست. اگر این فرهنگ حاکم نشود، کشور در توسعه توفیقی نخواهد داشت.
معاون علمی رئیس جمهور در بخش پایانی سخنان خود، با اشاره به وجود شبکه آزمایشگاهی کشور، ضمن تاکید بر ضرورت استفاده دانشگاهها از این شبکه، گفت: مهمترین هدف این شبکه، ارایه بهترین و کیفیترین خدمات آزمایشگاهی به دانشجویان و استادان است و تسهیلاتی که داده میشود ظرفیت مهمی است که ما آمادگی این را داریم تا زمینه بهرهبرداری و استفاده بیشتر از این تسهیلات را هم برای دانشگاهها فراهم کنیم.
گفتنی است چهارمین اجلاس رؤسای دانشگاههای برتر و بزرگ کشور، با حضور رؤسای دانشگاههای تهران، تربیت مدرس، شهید بهشتی، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، تبریز، شیراز، اصفهان، صنعتی اصفهان، مشهد، علم و صنعت، خواجه نصیرالدین طوسی و علامه طباطبایی پس از برگزاری چهار نشست در صبح و عصر روز پنجشنبه به بحث و بررسی پیرامون موضوعات و مسایل مهم و جاری آموزش عالی کشور پرداخت.
در این نشستها علاوه بر سخنرانیهای مسئولان، مباحث مهمی چون تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت، مسایل پژوهشی دانشگاه، برنامهریزیهای حوزه آموزش عالی و مسایل فرهنگی دانشگاهها مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت. همچنین در این اجلاس در خصوص موضوع برگزاری اجلاس مشترک دانشگاههای برتر ایران و روسیه که به بناست دیماه سال جاری در روسیه برگزار شود، تبادل نظر شد.
چهارمین اجلاس رؤسای دانشگاههای برتر و بزرگ کشور عصر پنجشنبه به کار خود پایان داد.
نظر شما